Sjeme obrnutog izbacivanja

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Problem retrogradne ejakulacije sjemena sastoji se u kretanju spermija tijekom orgazma, ne izvan, već u svjetlosti mjehura, što je uzrokovano nedostatkom kontrakcije unutarnjeg sfinktera i zatvaranja sfinktera vanjske mokraćne cijevi.

Uzroci ejakulacije retrogradnog sjemena

Najčešći uzroci retrogradne ejakulacije sjemena su komplikacije koje se javljaju kao posljedica kirurških postupaka koji se provode na prostati, osobito u slučajevima blagog porasta.

Reversijska ejakulacija može također biti uzrokovana nekim farmakološkim pripravcima, najčešće lijekovima za snižavanje krvnog tlaka, blokatora alfa-1-adrenergičkih receptora, antipsihotika i antidepresiva koji se koriste u psihijatrijskom liječenju.

Funkcionalna reverzna ejakulacija

Funkcionalna retrogradna ejakulacija može biti uzrokovana promjenama u živčanom sustavu, kao što je to slučaj kod nepravilno liječenog dijabetesa, kod multiple skleroze, nakon ozljeda živčanog sustava ili zbog kirurških oštećenja ganglija ili simpatičkih živaca nakon postupaka izrezivanje retroperitonealnih limfnih čvorova ili nakon operacija izvedenih na zdjeličnim organima.

Liječenje retrogradne ejakulacije sjemena

Glavna naznaka za liječenje retrogradne ejakulacije je želja za rasplodom. U takvim slučajevima korišteni su uglavnom stimulatori adrenergičkog receptora, na pr. ephedrin, pseudoefedrin ili midodrin.

Osim toga, imipramin se može primijeniti. Ako je uzrok abnormalnosti postoperativna komplikacija, takav tretman nije učinkovit.
Mariusz Kłos

– Urologija. Priručnik za medicinske studente “, ed. Znanosti Andrzej Borkowski, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.
– Diagnostika i liječenje urologijskog priručnika “Mike B. Siroky, Robert D. Oates, Richard K. Babayan, ed. Izdanje pol. Krzysztof Bar, izd.

READ  Pola promjena u živčanom sustavu
Lucija Pretić
About Lucija Pretić 480 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*