Rumanski odaziv ispred

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Prednji lupus eritematosus je kronična autoimuna bolest koja uzrokuje oštećenja kože, bubrega, zglobova, mozga, pluća i srca. Lupus se javlja uglavnom kod žena, obično u dobi od 25 do 55 godina.

Uzroci lupusa

Neposredni uzrok bolesti lupusa još nije poznat. Vjerojatno je da uzrok bolesti može biti virusna infekcija ili genetska stanja. Genetska pozadina bolesti potkrijepljena je obiteljskom povijesti vezivnog tkiva i lupusove bolesti, osobito kod blizanaca i čestih suživota s sindromima imunološkog nedostatka (osobito s sindromom deficijencije IgA).

Patološka slika karakteristična za visceralni lupus može se inducirati u bolesnika liječenih izonijeskom, hidralazinom, dilantinom ili procainamidom. Tek kad se ti lijekovi prestanu, zdravlje se vraća.

Krvni serum sistemskih pacijenata lupusa bogat je antinuklearnim antitijelima (protiv komponenti stanične jezgre, npr. Lupus, lupus, lupus i lupus). DNA, nukleoproteini) i stvaranje kompleksa s odgovarajućim antigenima daje sliku bolesti.

Dijagnoza prednje lupus eritematoze

– prisutnost hematoksilinskog tijela,
– prisutnost fibrinidnih naslaga u krvnim žilama i na površini serumskih membrana,
– prisutnost upalnih stanica i limfocita u bubrezima,
– zadebljanje podne membrane bubrega (membranski lupus nefritis),
– biopsija kože pokazuje atrofiju, epidermalnu hiperkeratozu, limfocit i nakupljanje histiocita u dermis i IgG depozita,
– promjene tipa vaskulitisa (u plućima malih organa).

Lupusove znakove

Najčešći simptomi bolesti lupusa su
– groznica,
– gubitak apetita s gubitkom težine,
– zajedničke promjene (bol i crvenilo na području malih ili velikih zglobova, s mogućim izbacivanjem eksudata)
– lezije kože – mogu se pojaviti kao jedini simptom bolesti bez uključivanja unutarnjih organa. Kod većine pacijenata, lezija kože ima oblik karakterističnog leptira na licu ili eritemijsku leziju na izloženim dijelovima kože. Postoji i mogućnost uočavanja, angioneurotskog edema ili Raynaudovog sindroma.
– uključenost bubrega (simptomi nefrotičnog sindroma i zatajenje bubrega, proteinurija i hematurija),
– kardiovaskularni poremećaji (exudativna pleuralna upala, epikarditis, bakterijski endokarditis, tzv. “kardiovaskularne abnormalnosti”). Lebmanon i Sacks.
– neurološki simptomi (psihoza, konvulzije s prolivenim, ne-karakterističnim promjenama u EEG, emocionalna labilnost),
– bolna limfadenopatija, povećanje jetre.

READ  Calmax - mišljenja, cijena, gdje kupiti, kupiti sada kako se to radi

Laboratorijska ispitivanja pokazuju promatrani uzorak:
– prisutnost nuklearnih protutijela u krvi je pokazana imunofluorescencijom,
– prisutnost LE stanica,
– ubrzano pada crvenih stanica,
– normokromna anemija i normocitna anemija,
– leukopenija i trombocitopenija,
– višu razinu serumskog IgG,
– Proteini, eritrociti i leukociti nalaze se u ispitivanom urinu,
– U naprednom stadiju bolesti svi bjelančevine osim IgM i alfa2M su smanjene u bubrezima.

Liječenje lupusa

Liječenje lupus erythematosus ovisi o aktivnosti bolesti.

U slučaju lupusovih kanala s visokom temperaturom i zglobnim promjenama preporučuje se izbjegavanje izloženosti suncu, odmor i davanje aspirina. U drugim oblicima lupusa preporučuje se terapija kortikosteroidima. Preporučuje se imunosupresija za rezistenciju kortikosteroida.

Većina pacijenata preživljava u prosjeku 5 godina nakon prvih simptoma bolesti. Smrt je uzrokovana uremijom, cirkulacijskim neuspjehom, krvarenjem i bakterijskom infekcijom.
Zhaneta Malec

Komentari Vruće prednjeg rumenila

Fraktura 2008-11-15 15:54

Moje 17-godišnjeg sestrinskog liječnika pronašlo je da se Tocheń razbije kad čitam o bolesti. strah za nju * (.

optimist 2008-11-27 10:43

Ja sam bio u lupusu 3 godine. Ja sam optimist. Imam bolji i bolji rezultat. i sad mislim da nisam bolestan. Ja sam na steroidu. Bojim se samo trudnoća. Ili, hoću li uspjeti, ili bolje, uspjeti. Pozdravljam te.

Komisija će nastaviti s naporima na ovom području u 2008-11-30 21:12

Netko je napisao u članku da možete živjeti s ovom bolešću 5 godina. S njom sam živio od tridesetih godina i dobro sam. CzAsami takav

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 480 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*