Razvojni nedostaci živčanog sustava

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Meninge i živčane kile mozga i ove kičmene moždine rezultat su poremećaja u zatvaranju živčanih cijevi tijekom fetalnog života. Kao rezultat toga, gume i živčano tkivo kreću se izvan lubanje ili kralježnice kroz gubitke u koštanom pokrovu živčanog sustava. Takvi nedostaci mogu biti naslijeđeni, ali se također javljaju tijekom zanemarivanja okoliša (npr. U obliku odsutnosti unosa folne kiseline tijekom trudnoće). Oni također mogu koegzistirati s drugim kongenitalnim malformacijama.

Poremećaji živčanih cijevi su među najčešćim razvojnim poremećajima. Kameje mozga obično se javljaju u zatiljnom području lubanje, rijetko u frontalnom području, a kralježnice se pojavljuju u kralježnici lumbalnog sakralnog područja. Ovisno o sadržaju vrećice kila, razlikuje se meninges (samo meninges su eksternalizirani) i meninges i živce (koji također sadrže tkivo cerebralne ili kralježnice).

U ispitivanju bolesnika pronađen je tumor različite veličine i volumena s promjenom intrakranijskog tlaka. Simptomi kralježničke kile mogu uključivati osjetilne poremećaje i paresis u donjim udovima, ovisno o razini oštećenja leđne moždine.

Transtorakcijska ultrazvuka, računalna tomografija ili magnetska rezonancija glave korisni su u dijagnostici ovih nedostataka. Liječenje se temelji na kirurškom uklanjanju sadržaja hreće i zatvaranja kila na kili.

Jedna komorna predaka

Jednokomponentna braća nastaju tako, da ne odvajaju predaka u dvije hemisfere. Mozak je sferična struktura s jednom komorom prisutnom. Ovaj nedostatak je rjeđi od kile mozga i kralježnice.

Ovisno o ozbiljnosti oblika, bolest može biti popraćena teškim neurološkim poremećajima koji su suženi s abnormalnostima lica lubanje – djeca s tim vrstama oštećenja žive vrlo kratko. U blagom obliku, poremećaji nisu karakteristični, mogu se pojaviti samo motorne abnormalnosti i intelektualne teškoće.

Međutim, dječji život nije bitno smanjen. Osnova za dijagnozu je magnetska rezonancija glave. Nedostatak često koegzistira s drugim poremećajima strukture i funkcije središnjeg živčanog sustava.

cerebeluma ili crvog hipoplazije

cerebelum ili crvopoplazija povezana je s nepažnjom u okolišu i djelovanjem infektivnih, kemijskih i hipoksičnih čimbenika, a drugi uzrokovani su genetskim promjenama.

READ  Akutno zatajenje bubrega

Hipoplazija može utjecati na sve strukture, ali može se dogoditi da su poremećaji povezani s abnormalnostima u samo jednom području cerebeluma ili crva.

Bolest može koegzistirati s intelektualnim teškoćama, ali može biti samo slučaj da se poremećaji hodanja i ravnoteže, nistagmus, drhtanje i abnormalni govor pojavljuju tijekom kvarova. Dijagnostički pregled ovog defekta je i magnetska rezonancija glave.

Ostale malformacije središnjeg živčanog sustava

Dijagnozu molekularne tjelesne tekućine često se nalazi u slikovnim studijama kod djece s neurološkim simptomima. Pojavljuje se tijekom hipoksije središnjeg živčanog sustava tijekom trudnoće ili kao rezultat genetskih poremećaja zajedno s ostalim malformacijama.

Poremećaji plašta i cerebralne polutke najčešće se očituju zbog svoje ne-navijanje ili široko-swinging prirode. Djeca s takvim oštećenjima su psihički hendikepirana, imaju epilepsiju, pate od pareze s povećanom napetosti mišića i imaju malu glavobolju. Obično umiru u ranom djetinjstvu.

Žarišne i prolivene kortikalne displase manifestiraju se epilepsijom i neurološkim simptomima u obliku govornih poremećaja i ograničene na male dijelove pareze. Moguće je liječiti ovaj kvar kirurški.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 480 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*