Ljepota

promijenite ove stvari i zauvijek se pozdravite s viskom kilograma

Ako želite biti zdraviji i sretniji, a definitivno i mršaviji, autorica knjige ‘The Shift’, Tory Johnson, savjetuje vam kojih se tri stvari trebate odreći.

1. Dan varanja

Možda ste i vi, kao i velik dio populacije, uvučeni u zamku umjerenosti, točnije temelj nutricionizma koji savršeno odgovara nekim ženama, dok drugima predstavlja čistu propast. Navodno, dokle god se ograničite da tu i tamo gricnete nešto nezdravo, možete uživati u svemu i nećete se udebljati. No problem je u tome što većinom ne stanemo na par zalogaja. Malo čipsa završi s praznom vrećicom i cijeli dan je na kraju izvan kontrole.

Ista stvar je s tzv. danom varanja. Kao, ako inače pazite na prehranu, smijete tu i tamo uzeti dan varanja kad ćete uživati u onome što si inače uskraćujete. No za mnoge je nagrađivanje zdravog stila života nezdravom prehranom isto kao da alkoholičar proslavi mjesec dana trijeznog stanja s pivom. Ako nemate ‘gen umjerenosti’, jednostavno pazite i pridržavajte se strogih pravila.

2. Brze dijete

Ako se dulje vrijeme (recimo, većinu života) mučite s viškom kilograma, sigurno imate iskustva s povećim brojem brzih dijeta. Pretili ljudi trebaju nadu, to je potpuno razumljivo, a svako malo ćete čuti čarobni trik kako brzo izgubiti višak kilograma. Iako neki od napitaka i trikova djeluju i stvarno ćete izgubiti ponešto kilograma, to dugoročno nije rješenje, jer je obično riječ o nečemu čega se ne možete pridržavati ostatak života, jer je, ako ništa drugo, nezdravo.

Radije sami sebi pružite luksuz vremena, točnije dovoljno vremena, bez ograničenja, za veliki trud kojeg ćete uložiti, jer ćete jedino tako ostvariti vidljive rezultate. I ne, sigurno nećete do sljedeće subote smršaviti 10 kilograma, kako bi stali u onu seksi malu haljinicu. Vjerujte nam.

3. Igra optuživanja

Ako vam je hrana već dulji niz godina način utjehe, vrlo lako je nekog drugog okriviti za to. Ili je majka uvijek kupovala grickalice jer nije imala vremena za vas ili vam je dečko donosio večere iz restorana brze hrane, svaki put kad je radio do kasno, ili su svi u vašoj obitelji ‘puniji’. Vrlo lako je okriviti nekog drugog. No u nekom trenutku trebate shvatiti da optuživanje drugih nema apsolutno nikakvu svrhu.

Nitko ne odlučuje što ćete jesti osim vas samih. Sami donosite svoje odluke, pa ako ste se mučili kako bi jeli zdravije, a niste u tome uspjevali, zapitajte se u čemu ste pogriješili, kako možete u potpunosti preuzeti kontrolu i koje korake trebate preuzeti kako biste riješili svoje probleme?! To će vas puno više ojačati i dovest će do prilično dobrih rezultata.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *