Primjenjuje slabu flotu dijetu u soli

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Gastroenteropatija (Gaffroenteropathia exsudativa) je bolest povezana s obilnim gubitkom proteina gastrointestinalnog trakta. Sinteza proteina u jetri nije u stanju održati korak s gubitkom. Rezultirajuća hipoproteinemija dovodi do zaraze i lezija u šupljinama tijela.

Izgubljena gastroenteropatija javlja se u Menetrierovoj bolesti u idiopatskom obliku kombiniranom s limfangiectasijom i može biti sekundarna uz mnoge gastrointestinalne bolesti kao što su upalna bolest crijeva, celijakija, probavni ulkusi, želučani eroindeti, tropska smreka.

Eksudatna hiperoenteropatija razlikuje se od hipoproteinemije i nefrotičnih edema s niskim udjelom u plazmi. Rendgenska slika prikazuje mucalni edem. Gubitak bjelančevina u tijelu je otkriven ubrizgavanjem intravenozno obilježenog albumina, ceruloplazmina, dekstroze visoke molekulske mase ili polivinilpirolidona.

Simptomi eksudatne gastroenteropatije

Najčešći simptomi izlučivanja gastroenteropatije su: često masni i kronični proljev, povraćanje, mučnina, neishranjenost, kaheksija u naprednim slučajevima, ascites, simptomi nedostatka vitamina A i D, edemas. Tekućina je manje uobičajena u pleuralnoj šupljini i pericardial sac.

Dijagnoza eksudatne gastroenteropatije temelji se na isključenju drugih uzroka hipoalbuminemije i edema kao što su slaba ishrana, bolesti jetre, proteinurija.

Liječenje eksudatne gastroenteropatije

Liječenje eksudatne gastroenteropatije temelji se na primjeni humanog albumina ili plazme. Postoji slaba prehrana soli, bogata proteinima i bogata masti koja sadrži masne kiseline srednjeg lanca. Ako je moguće, liječite osnovnu bolest.
Zhaneta Malec

READ  Valgorect – Mišljenja, primjedbe, cijena, gdje kupiti
Lucija Pretić
About Lucija Pretić 480 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*