Prilagodljivost tripartitne kolibe

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Kliničnost tricuspidnog ventila (lat. Insufficientia valvulae tricuspidalis) je srčani defekti unutar ventila čiji propust dovodi do promjene krvi od desne klijetke do desnog atrija. Kao rezultat toga, krv je prisutna u desnom atriju i venskom sustavu.

Uzroci regurgitacije tricuspidnog ventila

Uzrok turguspidne regurgitacije može biti sljedeći:
– kongenitalni defekti srca,
– prošle infekcije i bolesti, npr. srčanog udara, infektivnog endokarditisa, anoreksije, Marfanovog sindroma, Fabryove bolesti.
– uzimani lijekovi, npr. fenfluramin .

Simptomi regurgitacije tricuspidnog ventila

– dispneje tijekom fizičkog napora – povezane s stagnacijom tekućine u plućima, uz suživot mitralnog ili aortnog defekta,
– pozitivno vensko srce,
– sistolička arterija jetre,
– simptomi gastrointestinalne insuficijencije povezani s gastrointestinalnim zagušenjima, povećanjem jetre ili prisutnošću ascitesa, tj. m. među ostalima slabi apetit, osjećaj punog želuca, bol u trbuhu, mučnina.
– simptomi desnog ventrikularnog zatajivanja,
– Pravo atrijsko proširenje,
– holistički šum na donjem dijelu strijca ili u četvrtom interkostalnom području s desne strane, koji se pojačava tijekom inhalacije.

Dijagnoza regurgitacije tricuspidnog ventila

Dijagnoza regurgitacije tricuspidnog ventila temelji se na pozitivnim nalazima venskog i jetrenog impulsa, simptoma insuficijencije desne klijetke i holističkog zujanja u pravoj interkostalnoj regiji. Radiološko ispitivanje otkriva hipertrofiju srca i dilataciju desnog atrija.

U elektrokardiogramu postoji pravilno odstupanje električne osi i desne ventrikularne karakteristike preopterećenja.

Liječenje tricuspidne regurgitacije ventila

Liječenje tricuspidne regurgitacije ventila temelji se na liječenju osnovne bolesti i insuficijencije desne klijetke. Miran i ekonomičan način života preporučuje se pacijentima.
Zhaneta Malec

Komentari Kliničnost tricuspidnog ventila

Asia16 | 2009-04-09 10:22

Može li tricuspidni zatvaranje ventila uzrokovati ozbiljniji kvar srca?

basia23 | 2009-07-22 11:25

Po mom mišljenju također je navedeno. Svakog dana moram provjeriti s kardiologom, ali liječnik je rekao da to nije ništa ozbiljno.

READ  Spolno prenosive bolesti

agata | 2009-12-13 14:18

Za nekoliko taljivačkih posuda imala sam oštru pljuvačku u srcu i brzo sam se igrao. Ja sam upućen na kardiologiju i ja sam bolest. Na kraju je rekao da bolest nije opasna za mene i može s njim 🙂 I čak ni posjet check-up meni ne treba lijek. I čitajući ovaj članak o mojoj bolestima srca, ne slažem se s dijagnozom ovog liječnika gdje sam bio 🙂 je li njegova dijagnoza bila točna i vrijedi li glupi drugom kardiologu o dijagnozi?

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 480 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*