Prerano razdvajanje Odvajanje ležajeva

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Prerano razdvajanje ležaja može se pojaviti bez prediktivnih simptoma. Često su prvi simptomi bolovi u trbuhu poznati kao bolni bolovi. Pojavljuje se raspoloženje, strah, otežano disanje, nesvjestica, ponekad pacijenti pokazuju osjećaj punine i abdominalne ugnjetavanja. Ponekad se žene prestanu osjećati kretanje fetusa.

Tijekom prijevremenog odvajanja placente, krvarenje genitalnog trakta je tipičan simptom. Međutim, ponekad je slučaj da, čak iu najtežim slučajevima, nije pogoršan. U nekih pacijenata uopće nema krvarenja, a krv se akumulira samo između placente i maternice.

U ekstremnim slučajevima prijevremenog odvajanja ležaja, koji se ne otkrivaju u vremenu, nastaje šok s tipičnim simptomima. Pojavljuje se paraliza lica, usta i kože ruku. Brzina i plitka brzina otkucaja srca, a krvni tlak se smanjuje.

Nepovoljni simptom prijevremenog razdvajanja placente je da nema krvarenja, jer to može ukazivati na rano potpuno odvajanje placente ili poremećaja zgrušavanja.

Prepoznavanje prijevremenog odvajanja ležaja

Dijagnoza prijevremenog odvajanja ležaja može se odrediti kliničkim znakovima, ispitivanjem trudnoće i dodatnim testovima imaginga. Stupanj ozbiljnosti procjenjuje se na temelju kliničkog tijeka (volumen izgubljene krvi, stupnja napetosti mišića maternice, prisutnosti šoknih simptoma, poremećaja zgrušavanja, fetalne srčane funkcije) i anatomskog kriterija.

Ultrazvuk pokazuje prisutnost cervikalnog hematoma, ali ako se placenta nalazi na stražnjem zidu maternice, njegova prisutnost se ne može uvijek potvrditi. Razlika treba uzeti u obzir sve ostale uzroke genitalnog krvarenja koje se javljaju tijekom trećeg tromjesečja trudnoće. (npr. prednji ležaj, ruptura u maternici).

Teška bol u trbuhu bez krvarenja može ukazivati na druge uzroke simptoma, kao što su akutni upala slijepog crijeva, peritonitis, gušterača, pijelonefritis i vaskularna oštećenja.

Liječenje prijevremenog odvajanja ležaja

U slučaju prijevremenog odjeljivanja posteljice pacijent mora biti hospitaliziran. Potrebno je procijeniti opće stanje majke (praćenje osnovnih parametara, prevencija šoka, opstetrički pregled) i fetus (procjena funkcije srca i pokreta, ultrazvuk).

Najučinkovitiji način rješavanja preranog odvajanja često je cezarianno odjeljivanje. Ovisi uglavnom o prisutnosti eksponenata koji prijete životu majke ili fetusa. Beta-adrenergički receptorski stimulanti se koriste u ranoj fazi preuranjene placentne sekrecije i u situacijama kada fetus nije u stanju živjeti ectually.

Prognoza prijevremenog odvajanja ležaja

Prerano razdvajanje ležaja je uvijek opasno stanje, posebno ako se radi o velikom području nosivog tkiva. Ako to ne učinite, može doći do smrti majke i fetusa. Teški slučajevi često se javljaju kod smrti fetusa, zbog hipoksije ili krvarenja.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 410 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*