Prepoznavanje određuje nakon demonstracije sadržaja

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Sumnje na promjene u mozgu mogu dovesti do kliničkih znakova. Osnovni neuroimaging test je računirana tomografija glave, koja pokazuje pritisak i pomak mozga kroz spremnik tekućine (ponekad veliki volumen hidrocefalusa). Dijagnoza se mora provesti nakon što je dokazan sadržaj koji je sličan gustoći u odnosu na cerebrospinalnu tekućinu.

Kompjutirana tomografija je koristan test od nekoliko sati do oko 3 tjedna nakon ozljede. Nakon tog vremena, lezija se može zbuniti s kroničnim hipodendralnim hematom, koji se razlikuje od one bez vrećice i nižeg sadržaja proteina (takva pogreška ne igra važnu ulogu, jer je postupak liječenja identičan u obje bolesti). Ispitivanje koje pokazuje abnormalnosti u toku bolesti također je pogled na dno oka, u kojem je dokazana prisutnost edema vizualnog živčanog diska.

Uz subfaringealni hematom, za diferencijaciju treba razmotriti smanjenje volumena mozga nakon teške kraniocerebralne traume koja uzrokuje širenje širenja aksona.

Nakon otprilike mjesec dana na CT snimci, opaženo smanjenje volumena mozga može biti popraćeno širenjem tekućih plašteva, što se pogrešno tumači kao subfaringealni hidridi.

Diferencijacija je nužna u tim slučajevima (strukture mozga nisu pomaknute), jer samo subfaringealni hidrid zahtijeva kiruršku intervenciju.

Liječenje i prognoza u SD

Hydrocephalus, koji uzrokuje pritisak i pomicanje struktura mozga, kao i neurološki simptomi, zahtijeva kirurško liječenje. Uklanjanje sadržaja hidroksida je lakše nego pražnjenje hematoma. Obično je dovoljno napraviti samo jednu rupu za trepaniranje.

Prognoza prognoze u SDW-u ovisi uglavnom o dinamici promjena. Vjerojatnije je da imaju pod-akutne ili kronične nepravilnosti. Korištenje kirurškog liječenja povezano je s visokom učinkovitošću uklanjanja lezija.

READ  Zaliha imobilnosti Neovlaštena (potpuna)
Lucija Pretić
About Lucija Pretić 480 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*