Postupak u potkove Hazel je kirurški

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Rak bubrega je kongenitalna abnormalnost koja se razvija kao posljedica vezanja dva konačna bubrega tijekom prvog tromjesečja trudnoće. To se događa s učestalošću od jednom u nekoliko stotina rođenih.

U nekim novorođenčadima nalaze se dodatne abnormalnosti, uključujući ostale sustave: kost, kardiovaskularni i probavni. Štoviše, različiti defekti struktura mokraćnog sustava mogu koegzistirati s bubregom potkovice.

Većina slučajeva bubrega potkova povezana je s povezivanjem gornjih bubrega, samo nekoliko njih radi povezivanjem tih organa kroz svoje donje polove. Područje gdje se bubri rastopiti poznat je kao područje stolarije.

To može biti vezivno tkivo ili (malo češće) meso. Nije neuobičajeno da čaše dolaze iz niže skupine obaju ili jednog bubrega.

Simptomi bubrežnih žlijezda

Bubrega konjane može biti klinički neprikladna. Većina djece s ovim razvojnim defektom ima širenje pelvicno-prsnog sustava bubrega različitih intenziteta. Tipične promjene su prisutne na grafičkoj slici.

Osim toga, postoji nepoželjan skretanje i abnormalni smjer duge osi bubrega. Osim toga, kutne fotografije (nakon kontrastnih sredstava) često pokazuju krivulje uretera.

Vensku i arterijsku vaskularizaciju u rebra potkovu karakteriziraju mnoge vrste (ovo je takozvana “vaskularizacija krvi”). vaskularna anarhija). U slučajevima kada se ureter struktura komprimira kroz krvne žile, poremećaji se razvijaju zbog abnormalnog protoka urina iz jednog ili oba bubrega, što rezultira formiranjem hidronefroze ili bubrežnih kamenaca. Ponekad se nakupljanje urina uzrokuje tjesnac koji je ponekad značajan u veličini.

Liječenje bubrega potkova

Postupak u bubnju za štucanje je kirurški. Kirurške metode temelje se na razdvajanju veze između bubrega (ako je moguće) i vraćanju ispravnih anatomskih i funkcionalnih stanja tih organa. U kirurškom liječenju, abnormalne ili pretjerano kratke posude mogu uzrokovati poteškoće.

U nekim složenim slučajevima bubrega potkova, potrebno je osigurati liječenje protiv hidronefroze i njegovih posljedica. Infekcije urinom i širenje infekcije u druge organe tijela mogu biti opasni.

Ako se terapija provodi dovoljno rano (prije pojave bilo kakvih komplikacija), učinkovitost liječenja bubrega potkova je zadovoljavajuća.
Mariusz Kłos

– Urologija. Priručnik za medicinske studente “, ed. Znanosti Andrzej Borkowski, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.
– Dijagnostika i liječenje urologijskog priručnika “, Mike B. Siroky, Robert D. Oates, Richard K. Babayan, ed. Izdanje pol. Krzysztof Bar, izd. Czelej, Lublin.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 410 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*