Pola promjena u živčanom sustavu

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Polovica promjena u živčanom sustavu često se spominje kao uzrok polineuropatije, ali promatrana pareza u toj državi uzrokovana je oštećenjem prednjih moždanih ćelija rožnice i same mišiće, a ne promjenama u perifernim živcima, koji su uzrok polineuropatije.

Metalni olovo općenito nikada nije uzrok akutnom trovanju i simptomima živčanog sustava. Akutno trovanja olova s anorganskim solima vrlo je rijetka. Kronični uvjeti posebno su važni za osobe izložene riziku na poslu (npr. Na radnom mjestu, na radnom mjestu itd.). u proizvodnji baterija i akumulatora, boja i boja, limenki i dijelova kozmetičkih proizvoda).

U odraslih osoba, anorganske soli ulaze u tijelo prvenstveno putem dišnih puteva i u manjoj mjeri preko gastrointestinalnog trakta. Olovo je povezano s eritrocitima u krvi. izlučuje se bubrega.

Simptomi olovnih promjena u živčanom sustavu

Promjene u živčanom sustavu na pola puta obično se vide kod kroničnog trovanja, početni i karakteristični simptom je bilateralna slabost ruku i prstiju ispravljača. U daljnjem tijeku bolesti, mišići koji su uključeni u pokret palca, podlaktice i mišići ramena slabe. U pravilu se ne prepoznaju senzorni poremećaji.

Depresija u donjim udovima je rijetka ako se javlja uglavnom u mišićima koji su inervirani zajedničkim živčanim fibulama (uključeni u ravnanje ili na drugi način u leđnom savijanju stopala).

Popratni simptomi mogu uključivati: umor, bol u mišićima, iritacije, nesanica, smanjeni apetit, pogoršanje svježeg pamćenja i poteškoće u koncentraciji. U slučaju teških trovanja, može se pojaviti bol u trbuhu, zatvor, bol u zglobovima, slabost libida, anemija i zatajenje bubrega.

U akutnim i subakutnim otrovanim olovima mogu se pojaviti simptomi mozga u obliku tzv. “Dobitka mozga”. olovna encefalopatija: mentalni poremećaji, napadaji i žarišni napadaji. Ovo stanje predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje ili život pacijenta, stoga je nužna hitna intervencija.

Prepoznavanje i liječenje posthalfarvest promjena u živčanom sustavu

U procesu određivanja dijagnoze posthalfalogenskih promjena u živčanom sustavu potrebno je prikupiti točnu povijest koja uzima u obzir izlaganje olovnim spojevima u profesionalnom i svakodnevnom okruženju.

READ  Choco Lite - Kompleks mršavljenja prirodnog čokolade?

Preporuča se izvršiti pomoćne testove: određivanje koncentracije olova u krvi, koncentraciju uree i kreatinina u serumu, štoviše, mora se provesti morfologija krvi s ispitivanjem mrlja i općim urinom. Određivanje dijagnoze također olakšava potvrđivanje kliničkih simptoma (mjesto tipične pareze).

Trovanje olovom primjenjuje se ubrizgavanjem chelatona. Odgovarajući tretman pareze obično dovodi do prestanka nakon nekoliko mjeseci liječenja. Postupak također zahtijeva prekid izloženosti olovu i simptomatsko liječenje.
Mariusz Kłos

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 480 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*