Ovo je vrsta ekcema

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Ekcem krumpira karakterizira prisutnost blistera raznih veličina i dobro zategnuti poklopac koji se nalazi na koži ruku i stopala. To je vrsta ekcema u kojem alergeni mogu doći izvana, kao i iznutra tijela. Poznato je da neki spojevi i kemikalije, kao i lokalni lijekovi, mogu pogoršati ili izazvati oštećenja kože.

U velikom broju slučajeva nije moguće utvrditi što je zapravo odgovoran za pojavu procesa bolesti. Akutni jaki ekcem ponekad je povezan s razvojem slinavke i šapa.

Simptomi škodljivog ekcema

Mjehurići se nalaze na nogama i rukama, a veći obično zauzimaju cijelu površinu. Znoja cvjeta na rukama tijekom mišića stopala nalaze se na bočnim površinama prstiju i nisu otkrivene u gljivama (vjerojatno je reakcija alergijska i prenosi se krvnim žilama od prstiju).

U slučaju slabo pojačane lezije kože, opaženo je samo piling od pogođenih područja. Postupak je općenito težak ili kroničan. Ako je mikoza uzročnik ekcema, osip kože će se povući ako je izliječen.

Otkrivanje moćnog ekcema

Dijagnoza ekcema krumpira temelji se na povijesti bolesti i prisutnosti promjena na tipičnim mjestima. Također može biti korisno istražiti gljivični uzrok ekcema od kalija. Bolest se razlikuje između policistične eriteme i izolirane palminske mikoze.

Liječenje moćnog ekcema

Lokalno upravljanje moćnim ekcemom uključuje rezanje mjehura i evakuaciju njihovog sadržaja, kao i dezinfekciju i sušenje erozije pomoću aerosola s antibioticima i kortikosteroidima. Opće uprava je slična onoj kod drugih oblika ekcema, s antialergijskim lijekovima i, u teškim slučajevima, glikosteroidima.
Mariusz Kłos

– bolesti kože za studente medicine i liječnike “, Stefania Jabłońska, Tadeusz Chorzelski, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.

READ  Herbal Aurum - recenzije, cijena, gdje kupiti, izvorni, ljekarna,
Lucija Pretić
About Lucija Pretić 480 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*