Osteoartritis u šećernoj bolesti

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Pretilost pridonosi osteoartritisu u tijeku dijabetesa, što se uglavnom vidi kod bolesnika s drugim tipom dijabetesa. Dakle, osteoartritis je češći i razvija se brže nego u općoj populaciji, a također je izraženiji.

Abnormalnosti se uglavnom odnose na velike zglobove (uglavnom koljena). U bolesnika s dijabetesom tipa I, degenerativne lezije se ne češće primjećuju, osim u slučaju malih zglobova u prstima.

Simptomi osteoartritisa kod dijabetesa

Klinički tijek osteoartritisa u tijeku dijabetesa ne razlikuje se od onoga koji se opaža kod pacijenata bez ove osnovne bolesti. Međutim, simptomi mogu biti brži i teži. Bol u zglobovima, smanjena pokretljivost i rjeđe dilatacija i deformacija kostiju u zglobovima i razvoj nježnosti tijekom dodiruju.

Uz degenerativne promjene, drugi simptomi često koegzistiraju, povezani s različitim i češćim komplikacijama različitih sustava i organa, koji se razvijaju kod pacijenata s dijabetesom.

Liječenje osteoartritisa kod dijabetesa

Osnova terapije osteoartritisa tijekom dijabetesa je borba protiv pretilosti kroz promjenu načina života i odgovarajuću prehranu. To omogućava odgađanje degenerativnih procesa i time smanjuje bolest.

Također je važno dobro liječiti dijabetes kako bi se normalizirala razina glukoze u serumu. Osim toga, preporuča se rehabilitacija, ortopedska pomagala i odgovarajuća obuća. Lijekovi se mogu koristiti za primjenu onih koji su indicirani u ne-dijabetičkoj degenerativnoj bolesti zglobova.
Mariusz Kłos

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 410 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*