Oštećenje živaca

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Ako je živac u potpunosti oštećen na nivou koljena, savijanje ruke je smanjeno i ruka odstupa od radijalne kosti. Također nije moguće savijati IV i V prste u završnom zglobu.

Kao rezultat oštećenja živca lakta, razvija se tzv. “Oštećenje živčanog živca”. u obliku krakova, posebno u ranoj fazi (zbog skupljanja). Raspored palca, kažiprsta i srednjeg prsta se ne mijenja, jer se većina mišića koji kreću ovim prstima inerviraju drugi živci.

Kao rezultat interkostalne mišićne paralize, nemoguće je zamišljati ili otpuštati prste, pogotovo kada pacijent drži čvrsto ruke na ravnoj površini. Nedovoljni prsti IV i V spriječiti ruku da stisne šakom.

Osim toga, oštećenje živca lakta rezultiralo je gubitkom ili slabljenjem ponašanja palca na indeksni prst, zahvaljujući opskrbi mišića klinastog prstena pomoću živčanog lijevka. Osim toga, paraliza kratkih mišića ruke ometa prste pokreta tijekom pisanja ili šivanja.

S vremenom, mišići dobiveni živčanim naborima nestaju. Poremećaji osjetljivosti utječu na područje posljednjih i pola pretposljednji prst zajedno s odgovarajućim leđnim i dlanovima površine ruke. Ako je živac živca oštećen na razini zgloba, poremećaji su uglavnom povezani s pokretima prstiju.

Prepoznavanje oštećenja živaca lakta

Dijagnoza oštećenja živčanog pupka nije teška i temelji se na prisutnosti kliničkih znakova potvrđenih neurološkim pregledom. Ako nema simptoma povezanih s oštećenjem drugih živaca, može se otkriti oštećenje živčanog živca.

Ponekad slični simptomi su sastavni dio drugih sindroma, gdje oštećenja uključuju više struktura živčanog sustava, pa je potrebno isključiti druge abnormalnosti.

Elektromiografija je korištena iz dodatnih pregleda radi procjene stupnja oštećenja živaca. Ako kontinuitet živčanih vlakana nije prekinut, brzina provodljivosti se smanjuje. U slučaju ukupnog oštećenja živca lakta, opažaju se fibrilacijski potencijali i regeneracija se odlikuje poticanjem potencijala.

READ  Sliminazer - učinkovite mršavljenje flastera [2019].

Liječenje oštećenja živaca lakta

Liječenje oštećenja živaca lakta najčešće je konzervativno, kao u slučaju oštećenja drugih živčanih vlakana, preporučuje se masaža i pasivna i aktivna kretanja.

Masaže i drugi fizioterapeutski tretmani trebali bi se izvoditi svakodnevno. Često je potrebno ukloniti ožiljak, koji stvara zapreku rastućim vlaknima i uzrokuje neuroze.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 480 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*