Možda imate namjeru za dobre liječnike?

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Atrijska fibrilacija (lat.) Fibrillatio atriorum) je poremećaj srčanog ritma koji se javlja kada je srčani ritam brz – do 400 u prosjeku. u minuti neusklađenog atrijskog djelovanja. To je zbog ponavljanja uzbudnog vala kao posljedica različitih vremenskih lomova vala u atrijskim mišićnim vlaknima. Impulsi stoga cirkuliraju u atriju i stimuliraju samo vlakna s kraćim vremenima lomenja, što rezultira depolarizacijom atrijskog mišića i drhti (a ne kontrakcija) atrija. Nedostatak atrijalnih kontrakcija dovodi do lošijeg punjenja srčanih komora, a poremećeni protok krvi u atriju pridonosi formiranju susjednog tromba.

Poremećaj može biti paroksizmalan ili kroničan (više od 48 sati).

Uzroci atrijske fibrilacije

Fibrilacija atrija najčešće je povezana s hipertireoza i kardiovaskularnim bolestima grada Varšave. između ostalih :.
– hipertenzija,
– lijeva venozna stenoza,
– aterosklerotičnu degeneraciju,
– koronarna bolest,
– kardiomiopatija,
– kardiopulmonalni sindrom,
Imam srčani udar.

Atrijska fibrilacija može se pojaviti i kod osoba koje nemaju kardiovaskularne bolesti, u kojem slučaju se naziva usamljena atrijska fibrilacija (lat.). ili idiopatske atrijske fibrilacije) ili idiopatske atrijske fibrilacije. Ovaj poremećaj se lako liječi i ne uzrokuje nikakve komplikacije.

Simptomi i dijagnoza atrijske fibrilacije

Pacijenti s kroničnom atrijskom fibrilacijom i usporenom ventrikularnom akcijom ne mogu imati simptome ili se mogu žaliti na neujednačen otkucaji srca.

U slučaju paroksizmalne atrijske fibrilacije, djelovanje kratkotrajnog ventrikula (latinski) događa se istodobno. Ako imate tahiaritmiju (tachyarrhythmia paroxysmalis), možda imate problema sa srcem.

U bolesnika s atrijskom fibrilacijom, opća slabost ili nesvjestica simptomi su smanjene brzine otkucaja srca.

Auskulacijski medicinski pregled pokazuje da pacijent nije potpuno dimenzioniran i da često postoji manjak srčanog ritma.

Elektrokardiografski pregled (EKG) temelj je za dijagnostiku atrijske fibrilacije i diferencijalne dijagnoze s paroksizmom atrijskog prigušenja i paroksizmom tahikardije. Snimanje karakterizira: nema P kola, nejednake veličine i razmak refrakcije f, ne-dimenzionalni ritam srčanih komora (QRS sindromi su supraventrikularni i nepravilni, s mogućom električnom izmjenom).

READ  Calmax - mišljenja, cijena, gdje kupiti, kupiti sada kako se to radi

Komplikacije s atrijskom fibrilacijom

Najčešća komplikacija atrijske fibrilacije je zatajenje srca. Krvni ugrušci su posebno opasni u atriju jer mogu izazvati sekundarnu arterijsku emboliju u mozgu, plućima, bubrezima, udovima, mezenteriji ili slezeni.

Liječenje atrijske fibrilacije

Liječenje paroksizmalne atrijske fibrilacije vrši se u bolničkom okruženju i ovisi o napretku u liječenju osnovne bolesti, trajanju fibrilacije, prošlosti arterijskih džemova, veličini srca i individualnim predispozicijama pacijenta.

Ne postoji učinkovita i trajna terapija za pacijente s trajnom fibrilacijom i povećanim srcem. U tom slučaju, pacijentu se daje antikoagulanse zbog rizika od začepljenja. Nedostatak trajne i učinkovite terapije također se odnosi i na hipertireozu, aktivni upalni proces u srcu i značajno sužavanje venskog izlaza.

U liječenju atrijske fibrilacije u odsutnosti kontraindikacija, zatajenje srca poboljšava se mišićno-koštanom funkcijom srca. Prije početka liječenja mišićno-koštanom putu, u bolesnika s trajnom atrijskom fibrilacijom ili prethodnom zagušenjem potrebno je antitrombotsko liječenje.

U ritmu muskulature srca koriste se metode poput farmakološke kardioversije ili električne kardioversije, koja se smatra najučinkovitijim.

Osim toga, nakon što je srčani ritam obnovljen, koristi se terapija kinidinom. Liječenje također podržava upotrebu digitalisa. Quinidinska terapija provodi se pod stalnim nadzorom zbog mogućnosti toksičnih učinaka lijeka ili nuspojava zbog kojih je naređeno da se lijek prekine. Najčešće nuspojave su bolovi u trbuhu, mučnina, povraćanje, proljev, glavobolja, poremećaj vida.

Ponekad se mogu pojaviti simptomi kože, npr. osip na mjestu, osip, urtikarija i simptomi iz središnjeg živčanog sustava, npr. astma, lupus erythematosus. groznica, gubitak svijesti, pospanost. Također se mogu pojaviti dodatne kompresije ventrikula i poremećaji intraventrikularne provodljivosti.

Dijeta se uglavnom temelji na isključivanju životinjskih masti i smanjenju unosa soli.
Zhaneta Malec

– Interne bolesti “, Andrzej Szczeklik, praktična medicina, Krakow.
– Interna Harrisona “, Fauci, Braunwald, Isselbacher, Wilson, Martin, Kasper, Hauser, Longo, Ed. Czelej, Lublin.
– Unutarnje bolesti “, Franciszek Kokot, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.
– Interna “, Włodzimierz Januszewicz, Franciszek Kokot, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.

READ  Najčešće su Majke komplikacije

Komentari Atrijska fibrilacija

Zibi | 2010-02-07 13:27

Jučer, treći put kad su me voljeli na WCT Opole, mislim da su me pretjerali s dozom jer sam oslabio * im * i srušio 🙁
Možda imate ležajeve za dobre liječnike?

aja | 2010-03-23 15:11

Tretiram se s Biosotalom 80 i zaustavljam se
dubok dah treperi, pio b. hladnu vodu s malim gutljajem vode i prikladnom dozom lijekova Želim vam dobro zdravlje.

aja | 2010-03-23 15:14

Preporučujem liječnicima iz Katowice-Očojeca da mi pomognu.

anacho | 2010-10-24 11:13

Imam tri infarkta miokarda, tri byte ByteG_BX – trenutno dva, imam elektrokardioverter, imam bolest štitnjače – neaktivnost – tzv. Hashimoto * . Prije tjedan dana, uhvatio sam se s atrijskom fibrilacijom, koja je, prema ispustu, spontano nastupila u bolnici. Preporuča se uzimati lijek za profilaksu, pod nazivom * Multaq (dronedaron), koji štiti štitnjaču i koju Nacionalni zdravstveni fond ne nadoknađuje, ali košta oko 400,00 PLN. Ja sam umirovljeni učitelj pa mi mirovina nije * sporazum *. Hoće li me itko savjetovati što učiniti kako bi spriječio AF bez takvih troškova?

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 480 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*