Infekcije Gljive dišnog sustava

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Postoje mnoge gljivične infekcije koje zauzimaju dišni sustav. Svaka sistemska, duboka i oportunistička mikoza može imati karakteristične simptome. Bolesti se očituju kada inficirani inficirani gljivični oblici. Razvijaju se kod osoba s imunokompromitiranim, debilitiranim i pretpostavljenim vaskularnim pristupima.

Kandidat

Najčešće patogene gljive uključuju Candida albicans, što uzrokuje kandidizaciju. U tkivima gljiva se otkriva kao struktura kvasca, stvarni ili pretpostavljeni micelij. Nalazi se u sluznicama, koži i brojnim unutarnjim organima.

Kandidatna upala pluća nalikuje upalu pluća uzrokovanu Pneumocystisom jer su vidljive brojne infiltracije nodula. Bolest se često javlja kod osoba s leukemijom.

kriptokokoza

Druga gljiva je Cryptococcus neoformans, što uzrokuje kriptokokozu. Ta se bolest obično razvija kod imunokompromitiranih osoba, uglavnom kod bolesnika s AIDS-om. Bolest može utjecati na središnji živčani sustav, na pluća ili na cijelo tijelo. Prvo mjesto gdje se gljive, međutim, je pluća. Oni rastu u obliku masnoće u obliku žele.

Mucormycosis

Druga vrsta oportunističke mikoze je mucormoksoza. Mucormycsotic gljive koloniziraju nosne šupljine i paranazalne sinuse. Zatim su se proširili na druge organe. Oni uzimaju radiološku sliku “pigleta” u njihovim plućima.

aspergiloza

S druge strane, aspergiloza se također javlja u bolesnika s astmom. Gljivica je uzrokovana kolonizacijom postojećih šupljina, na pr. limfnih čvorova i limfnih čvorova. nakon dilatacije bronha, tuberkuloze ili cista.

Ostale plućne mikoze

Pluća se također mogu kolonizirati pomoću dmffnih gljiva, na pr. Coccidioides immitis. Nalaze se duboko u plućima. Klinički znakovi mikoze mogu biti slični akutnoj plućnoj infekciji, diseminiranoj profilaktičkoj bolesti ili kroničnoj bolesti pluća s šupljinama.

Liječenje infekcija dišnih gljiva

Kandidati moraju koristiti boraks s glicerinom ili netamicinom i derivatima imidazola. U kvasac infekcije – gentian violet, dijamantni zelena i gore navedene pripreme.
Monika Kozak

READ  Valgorect – Mišljenja, primjedbe, cijena, gdje kupiti

– Patologija “, Robbins, ur. Urban & Partner, Wrocław.
– Pediatrics ‘, B. Górnicki, B. Dębiec, ed.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 480 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*