esophagitis mukozitis mukozitis

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Ezofagitis je oštećenje sluznice. Rezultat je dugotrajne prisutnosti sonde u želucu, radioterapiji, kemoterapiji ili iritantima. U europskim zemljama, većina upala povezana je s refluksom želučanog sadržaja u jednjak.

Reflux esophagitis se javlja uglavnom kod odraslih starijih od 40 godina. Komplikacije nakon bolesti su: oesophageal stenosis, krvarenje, Barrett’s esophagus.

Simptomi ezofagitisa

Upala jednjaka manifestira se žgaravicom (bol pod pritiskom zračnog mosta do vrata) i kiseli okus u ustima. Pored toga, pacijent pati od teške bolove u prsima.

Klinički znakovi intenziviraju se s progresivnim anatomskim promjenama u jednjaku. Pojavljuju se refleksije želučane kiseline i hranjivih tvari. Noću, postoji osjećaj daha i kašlja. U slučaju ožiljaka, teško je progutati hranu.

Liječenje ezofagitisa

Upala jednjaka uglavnom se liječi dijetom i smanjenjem tjelesne težine. Farmakoterapija se primjenjuje u obliku lijekova koji smanjuju lučenje klorovodične kiseline, neutraliziraju kloridnu kiselinu i ojačavaju napetost sfinktera esophageal. Kirurško liječenje se koristi u naprednoj bolesti.
Monika Kozak

READ  MagnuFuel - mišljenja, komentari, cijena, gdje kupiti
Lucija Pretić
About Lucija Pretić 480 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*